Acest site web foloseste cookie-uri. Clik aici pentru politica de cookie-uri. Sunt de acord

paypalNetzone Consult

Solutia simpla

Beton celular usor (beton spumat)

Beton spumat sau betonul celular usor este produs prin amestecarea unui mortar usor format din apa, ciment Portland, nisip fin cu sau fara cenusă cu spumă. Spuma este produsa cu ajutorul unui generator de spumă prin utilizarea unui agent de spumare. Continutul de aer este de obicei între 40 la 80 % din volumul total. Golurile variază de la aproximativ 0,1 la 1,5 mm în diametru. Betonul spumat se diferentiază de betonul autoclavizat, unde bulele sunt formate chimic prin reactia dintre pulberea de aluminiu cu hidroxidul de calciu.
Betonul celular usor poate fi produs in loturi prin amestecarea ingredientelor mentionate mai sus, în malaxoare speciale sau in betoniere obisnuite. Betonul spumat este autocompactant si nu necesită vibrare, curge usor din pompă pentru a umple cofragul, forma, cu acces restrictionat si cavităti neregulate. Acesta poate fi pompat cu succes la inaltimi si distante semnificative. Rezistenta la 28 de zile si densitatea uscată a materialului variază în functie de compozitia sa, în mare măsură, coeficientul de porozitate, dar de obicei acestea variaza de la 1 la 25 N / mm 2 si 200 la 1200 kg / m 3  .  Densitatea materialului umed este cu aproximativ 150 la 200 kg / m 3 mai mare decât densitatea sa uscata.
Productia continuă de beton celular usor se face amestecand mortarul usor (apa cu ciment, nisip fin si sau fara cenusa) si spuma stabila sub presiune in interiorul mixerului static.
Puteti produce mortar usor, cu o masină pentru tencuit PFT G4 sau similară, cu materiale preamestecate (ciment, nisip fin si sau fara cenusa) din saci sau siloz.

   

PFT G4 masină de tencuit
Spuma este produsa de un generator de spumă dedicat FG 120 în legătură cu intrarea in mixerul static SM250 lângă locul de turnare.

Generator cu spuma FG120
A doua intrare in mixerul static SM250 este cuplata cu furtunul de presiune de la producatorul de mortar (masina de tencuit) la o distantă de maximum 50 de metri si 20 de metri inaltime .

Mixer static SM250
Mixerul static utilizeaza presiunea (energia potentiala) pentru a amesteca mortarul usor cu spumă pentru producerea mortarului spumat (beton usor)..
Putem comanda generatorul de spumă din panoul de comanda si de la distantă cu telecomanda masina de tencuit.
Evacuarea mixerului static va fi la maxim 15 metri lungime.
Generatorul de spuma dedicat FG120 produce un flux de spumă constant presetat si are o presiune de până la 4 bari.


Turnare in cofrag de perete.

UTILIZĂRI:
1. Betonul celular usor in formă de cărămizi, blocuri sau turnat in cofrag de perete este utilizat pentru izolarea termica a teraselor sau pentru pereti racorosi sau pereti neportanti in cladiri de beton armat / Cladiri cu structura din cadre de otel sau pentru pereti portanti pentru cladiri cu inaltime mica.
2. Rezistenta la foc a betonului spumat este mult superioară celei din caramida sau beton.
3. Material de umplere, folosind material de rezistentă relativ scăzută, pentru conducte de canalizare redundante, puturi, pivnite scoase din uz si subsoluri, rezervoare de stocare, tuneluri si pasaje subterane, etc
4. Acoperire a peretilor exteriori ale arcelor de poduri.
5. Completarea zidurilor si pilastrilor de pod.
6. Stabilizarea solului, de exemplu, în constructia terasamentelor pentru aeroporturi si pârti.
7. Chituirea rosturilor pentru tunele.
Aici vedem principalele caracteristici ale betonului celular usor in comparatie cu alte materiale.
Putem produce beton spumat, cu diferite densitati de la 200kg/m.cub, la 1200kg/m.cub..
·                    Densitate 200-400kg/m3 (12-25 lbs/ft3) Realizat numai cu ciment si spuma.
Betonul spumat cu aceasta densitate este utilizat la acoperis si pardoseala ca materia izolator termic si antifonic si se aplică pe pardoseli rigide (nu este un material structural). Acesta este utilizat la umplerea interstitiului între zidarie si peretii subterani, de izolatie în blocuri si în orice altă situatie de umplere în cazul în care proprietătile izolante sunt necesare.
·                    Densitate 500-900kg/m3 (31-56 lbs/ft3) Realizat cu nisip, ciment si spuma
Utilizate pentru fabricarea de blocuri prefabricate si panouri pentru pereti cortina si despartitori, dale pentru tavane false, izolatie termica si rigle fonoabsorbante în mai multe nivele la clădirile rezidentiale si comerciale. Betonul spumat din aceasta gama de densitate este de asemenea ideal pentru umplutura.
·                    Densitate 1000-1200kg/m3 (62-75 lbs/ft3) Realizat cu nisip, ciment si spuma
Acest material este folosit în blocuri de beton si panouri pentru exterioarele clădirilor, ornamentele arhitecturale, precum si pereti despărtitori si sape pentru pardoseli.
 Principalele caracteristici ale betonului celular usor:


Tip de beton usor celular

densitate medie Beton Celular Usor
 kg / metru cub

Beton Celular Usor

Rezistenta la compresiune la 28 zile
MPa

Conductivitate termică
W / mk

Izolator termic

400

1

0.1

500

1.4.

0.12

Constructii izolate termic

600

3.5

0.14

700

5

0.18

800

7

0.21

1000

10

0.24

Constructii

1100

14

0.34

1200

17

0.38

Efectul densitatii betonului spumat, tipul de ciment si nisip, raportul apa / ciment, tipul de spuma si regimul de întărire va influenta rezistenta la compresiune.
Absorbtia de apă
 
Incercarile facute au arătat că structura inchisă a porilor produsă de agentul de spumare proteic creaza un beton celular usor cu absorbtie foarte scăzută de apă.
Un esantion complet scufundat cu o densitate mijlocie (770kg/m3) de beton spumat absoarbe doar 13% din apa din greutate pe o perioadă de 10 zile. Un bloc de beton dens scufundat pentru acelasi timp, absorbit peste 50% din apa din greutate.
Rezistentă la foc
Betonul celular usor este extrem de rezistent la foc si foarte potrivit pentru aplicatii în cazul în care focul este un risc. Incercarile au demonstrat că, în plus fată de protectia împotriva incendiilor prelungite, aplicarea de căldură intensă, cum ar fi o flacara cu energie mare aproape de suprafată, nu provoacă maruntirea sau explozia asa cum este cazul cu betonul dens.
 
Informatii despre betonul spumat (Betonul Celular usor)


Betonul spumat este betonul normal, cu bule de aer in interior. Prin urmare, are aceleasi caracteristici cu multe avantaje suplimentare.
Betonul celular usor (betonul spumat), blocurile sunt utilizate pentru cladiri de locuinte, izolarea peretilor în clădiri cu mai multe etaje si pereti despartitori interni.
De asemenea, BCU poate fi produs si turnat pentru pardoseli si acoperisuri direct pe santier. În acoperisuri acesta poate fi folosit din cauza proprietatii izolante foarte bune si greutatii mici. Pentru pardoseli BCU oferă o optiune de instalare mai rapidă si mai putin costisitoare, din cauza proprietătilor de curgere si auto-nivelare.
BCU este usor de produs utilizând generatoarele noastre portabile de spumă GS30 (GS40, GS50). Celelalte componente sunt cimentul, nisipul, apa si agentul de spumare. Componentele (apa, cimentul, nisipul si sau fara cenusa) sunt amestecate într-o betoniera obisnuita si se adauga spumă produsa de generatorul de spumă.
Betonul spumat se toarnă în forme pentru blocuri, pe pardoseala (acoperis) in santier sau cu pompa cu surub si se pompeaza pentru a umple cofragul de perete.
Compania noastra ofera echipamente fiabile pentru producerea de beton celular usor.
Oferim echipamente diferite. Avem utilaje pentru tările cu forta de muncă si seturi pentru tările care folosesc echipamente automate.
Noi oferim echipamente pentru productivitate mare, până la 160 metri cubi de beton celular usor in 8 ore, cu automatizarea procesului de productie.
Pentru zonele climatice continentale calde betonul celular usor (betonul spumat) este materialul ideal.
 AVANTAJELE BETONULUI CELULAR USOR:
Betonul celular usor fiind un beton din ciment, ii creste rezistenta in timp, atât timp cât este disponibila umiditatea. Prin urmare, este rezistent la intemperii, rezistent la termite, ignifug si rezistent ca orice alt beton.
Betonul celular usor este un material ecologic durabil produs cu economie de energie.
Mai mult decât atât betonul celular usor poate consuma un produs care este un deseu industrial - Cenusa - ca fiind unul dintre materialele constituente de bază, contribuind astfel la reducerea poluării mediului.
Acesta inlocuieste utilizarea de cărămizi de lut ars, care strica soluri pretioase agricole si au nevoie de energie pentru ars iar gazele de ardere din cuptor vor vicia atmosfera.
Pereti mai subtiri, în cazul folosirii betonului celular usor maresc suprafata locuibila cu 6% în comparatie cu alternativa de cărămidă.
Betonul celular usor produs in santier economiseste energia de ardere a cărămizilor, după cum, de asemenea, economiseste energia pentru  transportul cărămizilor / blocurilor de beton dense in punctul de lucru. Blocurile BCU fiind mai usoare decât cărămizile sau blocurile de beton dense usureaza munca desfăsurată pe santier de manipulare, zidire, de tăiere si de umplere spatii, etc..
Investitia de capital în productia de BCU este mult mult mai mica (aproximativ 0,03%), din investitia necesara pentru producerea de beton celular autoclavizat. Este nevoie doar o mica investitie in generatorul de spuma adaugata la un atelier de facut betoane.
Fiind turnat ca un invelis armat usor, aceste structuri de betoane celulare usoare sunt extrem de rezistente la cutremur sau furtuni în zonele de coastă.
Betonul celular usor, chiar si în densităsi structurale, este de aproape trei ori mai eficient termic decât peretii de cărămidă sau pereti de chirpici. Prin urmare, chiar si pereti mai subtiri de BCU au un confort termic mai bin decât peretii dintr-o singura cărămida /sau peretii din blocuri de beton.
Fiind un sistem industrializat, viteza de constructie este foarte mare si munca poate fi executat cea mai mare parte cu ajutorul fortei de muncă necalificate sau automatizata. 
Productia de BCU este mai economica decat productia betonului normal, deoarece cenusa, disponibila gratuit constituie peste 25% din continutul său de materii prime.
Rezistenta mai buna in raport cu greutatea.
Reducerea încărcării duce la economisirea de otel si ciment si reducerea in dimensiuni a fundatiei.
Acustica si izolarea termica mai buna (reduce considerabil nevoia de aer conditionat).
Micsoreaza consumul de mortar si rezista foarte bine la foc.
Are rezistenta la ciuperci, paraziti si putregai.
Atunci când se compară betonul celular usor cu alte materiale, trebuie să se tină seama de faptul că:
este ecologic curat, respiră, e neinflamabil
usor pentru a se produce în atelier, precum si pe un santier de constructii
este produs din componente disponibile în orice regiune
Costul materialelor este scăzut
In tabelul de mai jos este data conductivitatea termică a betonului celular usor si a altor materiale pentru a putea face comparatie. Din nou, trebuie să se tină seama de faptul că betonul celular usor poate fi lipit cu adeziv, ceea ce reduce puntile de înghet si, respectiv, pierderea de căldură.

Material:

densitate
kg/m3

Conductivitate termică
W / mk

Marmură

2700

2.9

Beton

2400

1.3

Poros zgura caramida

2000

0,2

Spumă din beton

1200

0.38

Spumă din beton

1000

0.23

Spumă din beton

800

0.18

Spumă din beton

600

0.14

Spumă din beton

400

0.10

Plută

100

0.03

Silicat de bumbac

100

0.032

Polistiren

25

0.030

Polistiren

35

0.022